En bondegårdsferie er en skøn familieferie

Bor du og familien inde midt i byen? Eller bor i måske bare et andet sted, hvor der ikke er så meget plads og natur omkring jer? Så vil det være naturligt ind i mellem at trænger i til at komme lidt væk komme ud og nyde naturen og dyrene?

Måske har i også, som så mange andre familier, en forholdsvis travl og stresset hverdag. Men der er heldigvis noget I kan gøre for både at stresse ned og komme lidt væk fra det hele.

Tag på en bondegårdsferie! Der er så skønt ude på landet. Landlivet står i en stor kontrast til bylivet, hvor tingene ofte kører med 180 kilometer i timen. Dermed ikke sagt, at der ikke kan være travlt i et landbrug, for det kan der bestemt. Men det foregår i nogle andre omgivelser med luft omkring sig og god plads.

Jovist er der meget at lave på landet, men det foregår på en anden måde. Her skal der tages hensyn til dyrene, som har deres egen rytme og ikke må blive stressede. Tag køer som et eksempel – stressede malkekøer leverer ikke lige så meget mælk som køer, der er rolige og godt tilpas. Så det er i hvert fald en enkelt god grund til at sørge for, at det hele ikke stresser op, når man befinder sig på landet.

Lad børnene kæle med bondegårdsdyrene og nyde naturen

På en bondegårdsferie kommer I i tæt kontakt med dyrene på gården. Det er noget helt andet at være omgivet af dyrene, end at læse om dem eller se dem i Tv’et. En bondegårdsferie vil være en rigtig lærerig ferie for børnene. De lærer, hvor kødet i køledisken kommer fra, og de for forståelse for, hvordan maden produceres og ender på deres tallerken.

På mange bondegårdsferier kan man som gæst også få lov at indgå som en del af den daglige drift og derved være med til at passe både dyr og marker. På den måde kommer man tættere på det hele og får et godt kendskab til, hvordan livet på og driften af en gård fungerer.

Find bondegårdsferier i hele Danmark

Når I vælger at tage på bondegårdsferie, har I mange muligheder. Der findes gårde rundt omkring i hele Danmark, der udbyder bondegårdsferier. De består typisk af et gæstehus eller værelser, der er klargjort til udlejning, og som ser lækkert og indbydende ud.

Men der findes også mere deciderede feriesteder, som ikke på samme måde som en almindelig gård har en normal drift med dyrkning af marker og dyrehold. Et godt eksempel på dette er et sted som Nymarksminde, som bestemt ligge i dejlige landlige omgivelser, men som ikke levere af at drifte et landbrug. Men der er dog masser af dyr på stedet, som skal passes og ud over dette er der en lang række faciliteter for både børn og voksne, så man kan få sig en skøn og afslappende ferie på landet. Læs mere om bondegårdsferie hos Nymarkminde her: http://nymarksminde.dk/bondegaardsferie.php.

Få et indblik i landmandens hverdag eller læn jer tilbage og nyd omgivelserne

Som nævn involverer nogle ag gårdene gæsterne i det daglige arbejde, hvis man har lyst til det. Det kunne f.eks. være at stå op og være med til at fodre køerne i en malkestald – eller måske endda være med til at malke køerne. Her får i virkelig at se, hvordan tingene foregår, og i får et godt indblik i, hvordan det er at være landmand i det moderne Danmark. Det kan også være en stor besætning af svin, som skal passes. Mulighederne er mange og det er selvfølgelig vigtigt at tage et kig på, når man vælger, hor man gerne vil holde sin bondegårdsferie.

Har I mere lyst til en afslappende ferie, hvor i som forældre kan nyde hinanden og roen mens børnene hygger sig, er dette naturligvis også en mulighed. Børnene kan få lov til at kæle med dyrene eller folde sig ud på gårdenes store arealer og nyde den store plads omkring sig. Det er den form for ferie, som eksempelvis tilbydes hos Nymarksminde.

Bondegårdsferie på en Bed n´ Breakfast

Bondegårdsferien kan ofte være en del af et Bed ´n Breakfast, hvor I kan slippe for madlavningen og bare sætte jer til bords. Menuen byder ofte på rigtig gode gammeldags danske retter med sovs og kartofler, som er lavet fra bunden. Kartoflerne og grøntsagerne kan meget vel være opdyrket på selvsamme gård – måske endda I eller børnene har været med til at grave kartoflerne op af jorden?

Børnene elsker, når de bliver involveret i sådanne projekter, hvor de kan sidde og være stolte over, at de har været med til at klargøre måltidet. Så hvis I trænger til at koble af fra de gængse rutiner med arbejde og vasketøj, så tillad jer selv at komme ud i naturen og oplev en anden livsstil og de mange skønne dyr.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *